Prodate "Mataruška i Bogutovačka banja" – hoteli, vile i restorani dobili novog vlasnika

Img Foto: Dragana Krnetić

Po početnoj ceni od 216,5 miliona dinara, firma "FMO Ekonom" iz Ušća kod Kraljeva postala je vlasnik firme "Mataruška i Bogutovačka banja" u stečaju, a tako i više turističkih i ugostiteljskih objekata u tim banjama, navodi se u informaciji koju je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

Prodaja je "Mataruške i Bogutovačke banje" obavljena je javnim nadmetanjem, a početnu cenu od 1,8 miliona evra potvrdio je samo kupac.

Kupljena firma je u vlasništvu više hotela, vila i restorana, kao i pratećih objekata u ovim banjama.

Prema spisku imovine koji je ALSU objavio, novog vlasnika u Mataruškoj banji dobili su hotel "Termal", i deo hotela "Žiča", restoran "Jugoslavija", restoran-poslastičarnica "Kapica", objekti Staro i Novo kupatilo, vile "Kozara", "Triglav" i polovina vile "Stolovi".

U istoj ceni su su Hotel "Mineral", objekat "Staro kupatilo", depandansi "Mineral" i Cvet i restoran Cvet u Bogutovačkoj banji.

Prema podacima APR-a, "FMO Ekonom" čija je pretežna delatnost proizvodnja nameštaja za poslovne i prodajne prostore, osnovana je 2013. godine, a jedini vlasnik i direktor je Dejan Antonijević.

Izvor: RTS





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs