Onlajn debata Evropski mediji i Zapadni Balkan

Img Foto: Promo / euractiv.rs

Projekat "Puls Evrope – medijske posete EU" organizuje debatu "Evropski mediji i Zapadni Balkan" na kojoj će novinari iz evropskih zemalja i Srbije razgovarati o tome kako mediji u EU izveštavaju o evrointegracijama Zapadnog Balkana.

Debata se organizuje u saradnji sa portalom Euractiv.com, kao i EU info centrom u Beogradu, sa ciljem da se EU i proces evropskih integracija približe javnosti.

Debata će biti održana u sredu, 12. maja 2021. godine s početkom u 12.00, preko Zoom platforme.

Link za Zoom: https://us02web.zoom.us/j/89864663759?pwd=LythT1VsSm5zMm5HT1krTE4vakFlUT09

Panelisti na debati biće Sarantis Mihalopulos (Michalopoulos), urednik portala Euractiv.com, Marion Dotri (Dautry), novinarka AFP-a u BeograduDragan Blagojević, dopisnik Novinske agencije Beta iz Brisela i Dušan Gajić, dopisnik Radio-televizije Srbije iz Brisela.

Zemlje Zapadnog Balkana su na putu integracija u EU. Koliki je izazov za novinare da uđu u "Brussels bubble" i izveštavaju o procesu proširenja? Koliko je visoko na agendi evropskih medija Zapadni Balkan kao region sa nekoliko zemalja kandidata? Onlajn debata će se baviti ovim temama. Omogućeno je i praćenje događaja uživo, preko Facebook stranice projekta (https://www.facebook.com/PulsEvrope) i Facebook stranice EU u Srbiji (https://www.facebook.com/eusrbija), uz simultani prevod.

Debata je druga u seriji koju organizuje EU projekat “Puls Evrope“, nakon što je sredinom februara održan razgovor medijskih profesionalaca i predstavnika akademske zajednice i novinarskih udruženja o tome kako mediji u Srbiji izveštavaju o EU.

Izvor: Euractiv.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs