Slučaj Namenska: Optuženi za smrt radnika konačno u sudu

Img https://www.mbnamenska.com/

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas će biti održano ročište u suđenju direktoru Radošu Milovanoviću i dvojici rukovodilaca za tragediju u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u kojoj su 2017. godine poginula dvojica radnika.

Do sada su suđenja više puta odlagana zbog bolesti optuženih.

Suđenje je počelo 3. oktobra 2019. godine, kada su radnici lučanske fabrike došli da podrže direktora Radoša Milovanovića i tvrdili da on nije kriv, a neki od njih su vređali porodicu poginulog radnika Milomira Milivojevića.

Osim direktora Radoša Milovanovića, za nesreću u lučanskoj fabrici, u kojoj su 14. jula 2017. godine, nakon eksplozije baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55), optuženi su Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva, u kome se dogodila nesreća, i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita na radu.

Svi oni su ranije saslušani i negirali su krivicu.

U fabrici „Milan Blagojević“ iz Lučana, u poslednjih 38 godina koliko je na njenom čelu direktor Radoš Milovanović, poginuo je 21 radnik.

Autor: Nova.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs