Policajci i agenti pred sudom: Počinje suđenje za Jovanjicu 2

Img Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Prva, pripremna ročišta u premetu "Jovanjica 2" zakazana su za 6. i 7. maj u Višem sudu u Beogradu, a u ovom slučaju optuženi su pripadnici policije, Bezbednosno informatinvne BIA i Vojno obaveštajne agencije (VOA). Na teret im se stavlja to što su štitili optuženog Predraga Koluviju i njegovu plantažu marihuane.

Optužnica je podignuta u novembru prošle godine, a agenti i pripadnici navedenih službi terete se da su na imanju u Staroj Pazovi, gde se nalazila „Jovanjica“ koja je proizvela više od tone marihuane, pružali usluge obezbeđenja i omogućavali im da nesmetano rade tako što su Koluviji i njegovim ljudima dostavljali tajne informacije, obezbeđivali policijske tablice, kao i lažno rešenje da je Koluvija potpukovnik VOA.

Prvooptuženi u ovom slučaju, kao i u „Jovanjici 1“, za koje je suđenje već u toku, jeste Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivredenog dobra „Jovanjica“.

Da li će doći do spajanja predmeta „Jovanica 1“ i „Jovanjica 2“ o čemu se dosta govorilo u javnosti, ostaje da vidimo nakon što se održi pripremno ročište koje će biti zatvoreno za javnost.

Pored Koluvuje, koji se tereti kao organizator ove grupe, optuženi su i Aleksandar Tošić, Branislav Radosavljević, Radovan Bojović, Milan Kendija, Saša Vujisić, Zoran Baštovanović, Miloš Teofilović i Slaviša Milinković.

Koluvija je i dalje u pritvoru, Vujisić je u bekstvu, a ostali optuženi se brane sa slobode.

Predrag Koluvija tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave, dok mu se za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga već sudi u drugom postupku koji je pokrenut u novembru 2019. godine.

Aleksandar Tošić optužen je za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga, kao i zbog kršenja Zakona o tajnosti podata u produženom trajanju.

Branislav Radosavljević tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i za neovlašćeno držanje i nošenje oružja i ekspolozivnih materija.

Radovan Bojović i Milan Kendija optuženi su za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga, a Saša Vujisić za ista ova dela plus falsifikovanje službene isprave.

Zoran Baštovanović i Slaviša Milinković terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga, a Miloš Teofilović za ista dela plus posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Autor: Nova.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs