CEMA WEBINAR: PREZENTACIJA ISTRAŽIVANJA

Img Foto: CEMA

Centar za monitoring i aktivizam – CEMA sproveo je istraživanje i anlazu na temu "Osobe sa invaliditetom u lokalnim medijima", u okviru projekta "OSI – građani reporteri u kriznim situacijama". 

Osnovni cilj ovog projekta je aktivno učešće OSI u definisanju javnog interesa u oblasti informisanja i proizvodnji medijskih sadržaja koji će doprineti kvalitetnijem informisanju o njihovom položaju, kako u svakodnevnom životu, tako i u kriznim situacijama (Covid 19).

Istraživanje ’’Javni interes OSI u oblasti informisanja’’ je sprovedeno u periodu od 1. marta do 5. aprila, 2021. godine, a vršeno je putem online upitnika i direktnim anketiranjem. U istraživanju je učestvovalo 107 ispitanika/ca.

Ovaj dokument je publikovan na lokalnim medijima, društvenim mrežama i portalu www.cema.rs i dostupan je svim građanima/kama. Međutim, projektni tim je smatrao da bi rezultate istraživanja trebalo dodatno predstaviti i pružiti mogućnost zainteresovanima da postave dodatna pitanja istraživačkom timu. U tom cilju je, 27. aprila, 2021. u 14 časova, organizovan WEBINAR na kome su učestvovali predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom, mediji, građanski aktivisti i mladi volonteri.

Zajednički stav svih učesnika je da bi osobe sa invaliditetom, posebno u doba korone, trebalo da dobiju više medijskog prostora, ali i da je neophodno da dodatna inicijativa potekne od njih samih. Predstavnici Centra za monitoring i aktivizam – CEMA su istakli da se u potpunosti slažu sa inicajativom učesnika i najavili da će, u okviru ovog projekta, krajem juna biti održana radionica na kojoj će lokalni novinari pružiti osobama sa invaliditetom bazičnu edukaciju za proizvodnju medijskih sadržaja (podkasta).





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs