Inicijativa žena Srbije: Obavezni testovi na kovid da budu besplatni za sve građane

Img Foto: Pixabay

Inicijativa žena Srbije apelovala je na nadležne da obezbede državljanima Srbije besplatno testiranje bilo da su u pitanju kontakti sa osobama obolelim od kovida, ili potrebe za turističkim ili poslovnim putovanjima.

Prema njihovim rečima, obaveza je izvršne vlasti, izabrane da štiti interese i džepove svakoga od nas pojedinačno, a ne da pretrpava sopstvene.

Inicijativa žena Srbije poziva predstavnike Kriznog štaba da u što hitnijem postupku obezbede besplatno testiranje na kovid za sve građane  Srbije.

„Globalna i nacionalna kriza izazvana pandemijom ne treba da bude dodatno finansirana iz džepova već krizom oštećenih građana Srbije, koji su u  izuzetno teškim uslovima za  rad i život, već platili kroz porez predstavnike Vlade da rade svoj posao, a to je u ovom slučaju odgovor Vlade. Svi obavezni testovi moraju biti besplatni za sve građane Srbije, bez izuzetka“, navodi se u njihovom saopštenju.

Dodaje se da globalna i nacionalna kriza izazvana pandemijom ne treba da bude dodatno finansirana iz džepova već krizom oštećenih građana Srbije, koji su u  izuzetno teškim uslovima za rad i život, već platili kroz porez predstavnike Vlade da rade svoj posao, a to je u ovom slučaju odgovor Vlade na posledice izazvane pandemijom.

„Stoga Inicijativa žena Srbije poziva nadležne organe Vlade da obezbede besplatno testiranje za sve svoje građane i na taj način obezbede nesmetano kretanje ljudi i preventivno spreče širenje virusa izolacijom i lečenjem obolelog, kao i testiranjem i izolacijom najbližih kontakata. Jer odgovor na problem kovid je pitanje od nacionalnog značaja, a ne novi finansijski bič za pojedinca“, ističe se u saopštenju.

Izvor: Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs