„Saobraćajne slikovniceˮ predstavljene u čačanskoj Biblioteci

Img Foto: Biblioteka Čačak

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ je svojoj najmlađoj publici predstavila ediciju „Saobraćajne slikovniceˮ autorke Vesne Milošević koju je objavila čačanska Predškolska ustanova „Gimnazionˮ. Program je održan u okviru 22. Štampane reči u Velikoj sali Biblioteke.

Slikovnice „Buckoˮ, „Crna mačkaˮ i „Loraˮ bave se temom bezbednosti u saobraćaju koja je izuzetno važna za decu predškolskog i školskog uzrasta. Deca iz vrtića „Gimnazionˮ su za svoje vršnjake izvela dva igrokaza po tekstu iz slikovnica na osnovu kojih su mogli da se upoznaju sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Mišić Bucko, nepoželjna crna maca i drugi likovi iz edicije imaju poteškoća u snalaženju na ulici, ali na kraju svojih avantura usvajaju bitne lekcije – kako preći prometnu ulicu, šta označava zeleno svetlo na semaforu i dr.

Ovakve slikovnice i njihove promocije su od izuzetne važnosti za rešavanje problema stradanja dece u saobraćaju, jer mališanima daju odgovarajuća znanja i veštine, i izgrađuju stav da se saobraćajni propisi moraju poštovati.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs