Čačak: REČI NA DELU - Radionica kreativnog pisanja za mlade

Img Foto: Biblioteka Čačak

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ i Odbor 58. Disovog proleća pozivaju mlade od 15 do 30 godina da se prijave za radionicu kreativnog pisanja „Reči na deluˮ koju vodi pesnik Petar Matović.  Radionica se održava u Gradskoj biblioteci i na onlajn platformi Zoom od 19. aprila do 19. maja 2021.

Organizator je predvideo da prvi i poslednji (deseti) sastanak bude održan u Biblioteci, a ostali sastanci u dogovoru sa voditeljem radionice.

Kao završna aktivnost (19. maj) predviđeno je javno čitanje radova uobličenih na radionici kreativnog pisanja.
Odabrani polaznici radionice će se obučavati za kreativno i kritičko čitanje vlastitih tekstova svih žanrova, upućivati u tehnike strukturisanja književnog teksta, informisati o aktuelnim tokovima mlađe književne scene, štampanoj i elektronskoj periodici, kao i književnim konkursima.

Zainteresovani kandidati treba da popune onlajn formular, pošalju kraći izbor svojih radova kao i motivaciono pismo. Rok za prijavu je do 10. aprila 2021.

Radionica je besplatna za članove Biblioteke.

Link za registraciju:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCdLnE6jWdKQ2JvK6kWZeaVYMTF6QCqRH7jL5fh1uB0oySCQ/viewform?usp=sf_link





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs