Najugroženijim meštanima užičkih sela podeljeni lanč i higijenski paketi

Img Foto: Uzice.rs

U seoskim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Užica počela je podela lanč i higijenskih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo.

Ovo je redovna akcija koju Grad Užice i Crveni krst Užice sprovode dva puta godišnje, a socijalno ugroženom stanovništvu ovakva vrsta pomoći znači mnogo. To su uglavnom građani bez ikakvih ili sa veoma niskim primanjima, objašnjava Slobodan Grbić član gradskog veća, koji je prisutvovao podeli paketa u mesnoj zajednici Kremna.

“Posle podele za socijalno ugroženo stanovništvo u gradskim mesnim zajednicama, koja je obavljena u prostorijama Crvenog krsta, krenuli smo u seoske mesne zajednice i to je samo jedna od mera koje Grad sprovodi sa ciljem podrške najugroženijem stanovništvu. Obezbedili smo oko 1 600 lanč paketa i oko 1 100 higijenskih paketa, koji sadrže osnovne životne namirnice dovoljne za određeni vremenski period, a druga podela biće izvršena tokom jeseni i zime”, kaže Grbić.

Izražavajući nadu da u godinama koje dolaze neće biti potrebe za tolikim brojem paketa, Grbić je iskoristio priliku da se zahvali zaposlenima i svim volonterima Crvenog krsta Užice na angažovanju u ovoj, ali i svim drugim akcijama.

“Pandemija kovida 19 pokazala je koliko nam znači njihova pomoć i podrška i zbog toga Crvenom krstu Užice svi građani duguju neizmernu zahvalnost”.

Paketi hrane i higijene kupljeni su iz sredstava budžeta grada Užica i Crvenog krsta Srbije, a predlog korisnika paketa određuje Centar za socijalni rad Užice.

Izvor: Uzice.rs/Cemaforum





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs