Pritvor za sedam osoba zaposlenih u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu

Img Foto: Dragana Krnetić

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, 25. marta 2021. godine zadržano je i privedeno na saslušanje u ovo tužilaštvo sedam lica zaposlenih u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Nakon saslušanja Viši sud u Kraljevu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je, po predlogu ovog tužilaštva, prema svim licima odredio pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da će ukoliko se nađu na slobodi ometati istragu uticajem na svedoke, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom Z.N. stavlja se na teret izvršenje krivičnog dela nesavestan rad u službi iz čl. 361 Krivičnog zakonika, osumnjičenima D.M. i M.I. izvršenje krivičnog dela pronevera iz čl. 364 Krivičnog zakonika, dok se osumnjičenima M.M., M.Ž., N.N., I.R. i D.P. stavlja na teret izvršenje krivičnog dela pronevera iz čl. 364 Krivičnog zakonika i krivičnog dela nesavestan rad u službi iz čl. 361 Krivičnog zakonika,“ stoji u saopštenju

U daljem toku postupka, najpre će se ispitati svedoci navedeni u predlozima za pritvor ovog Tužilaštva, i po potrebi preduzeti druge dokazne radnje kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Izvor: GMinfo.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs