Grad Užice i ove godine u akciji “Sat za našu planetu”

Img Foto: Uzice.rs

Zbog epidemiološke situacije, i ove godine „Sat za našu planetu„ obeležava se digitalnom kampanjom. Na taj način organizatori akcije glasno podsećaju da još imamo šansu da ublažimo klimatske promene i sačuvamo prirodu, a time i nas same, od svakodnevnog izumiranja.

Milioni ljudi širom sveta svakog marta isključuju svetla na jedan sat kako bi pokazali svoju nepokolebljivu predanost zaštiti prirode i potrebi da zajedno smanjimo čovekov uticaj na planetu Zemlju, te se suočimo sa klimatskim promenama. Zemlje našeg regiona u toj su akciji od 2009, a godišnje se uključi više od 150 gradova, brojne kompanije i pojedinci.

U subotu 27. marta 2021. godine u trajanju od jednog sata, od 20 i 30 do 21 i 30 časova akciji će se pridružiti i Grad Užice gašenjem dekorativne rasvete na zgradi gradske uprave i na Starom gradu. U akciju se, kao i prethodnih godina, mogu uključiti i sami građani gašenjem svetla u svojim domovima, ali i učešćem na velikom zoom događaju (link ka događaju OVDE).

Globalna akcija “Sat za našu planetu 2021-Pokreni se za Planetu“, koju organizuje Svetska organizacija za prirodu (WWF) ove godine održava se uz podršku Vlade Švedske u okviru projekta „Da nam klima štima“.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs