Preminulo još 16 pacijenata, koronavirus potvrđen kod 3.469 osoba- Medicinski deo Kriznog štaba traži potpuno zaključavanje

Img Foto: Pixabay

Prema poslednjim podacima, koronavirus je potvrđen kod još 3.469 građana Srbije, a testirano je 13.286 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 16 osoba. Na bolničkom lečenju je 3.977 pacijenata, od kojih je 164 na respiratoru.

Od 3.469 novozaraženih, najveći broj registrovan je u Beogradu 1.060. Sledi Novi Sad sa 265 slučajeva, Niš sa 185, Kraljevo sa 113, Kragujevac 112, Vranje sa 104.

U Pančevu je registrovano 56 novozaraženih, Kruševcu 54, Subotici 53, Aranđelovcu 49, Užicu 48, Aleksincu i Paraćinu po 47. Sledi Trstenik sa 44 slučajeva, Kikindi 42, Jagodini 39, Valjevu 36, Zreaninu 32 dok je u Smederevu registrovan 31 slučaj.

Medicinski deo Kriznog štaba zatražio je danas na sednici da se uvede potpuno zaključavanje, a konačna odluka biće doneta kroz nekoliko dana, preneo je novinarima posle sednice pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković. 

"Beleži se povećanje broja zaraženih i ono što je medicinski deo štaba predložio danas je da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata, isključivo kroz vanredno stanje, to jest policijski čas. Oni se decidno izjašnjavaju da bi to bilo najcelishodnije, ali u ovom trenutku ne žele da ulaze u problem kakve će posledice izazvati lokdaun", saopštio je  Gojković.

Dodaje da je ostalo da se članovi Štaba sastanu u "sledećih dan, dva" ponovo, da se do tada obave različite konsultacije i da se zatim donese odluka adekvatna i najbolja za sve. 

"Prvenstveno mora da se donese dobra odluka zbog pomoći bolnicama, zdravstvenom sistemu i zbog pomoći vakcinaciji", rekao je Gojković. 

Izvor: RTS

 





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs