U Priboju se radi na strategiji za rodnu ravnopravnost

Img Foto: Priboj.rs

Rodna ravnopravnost u Priboju je na zadovoljavajućem nivou, ali njeno još veće unapređenje biće definisano kroz Strategiju rodne ravnopravnosti, čija je izrada u toku – konstatovano je na sastanku Tima za izradu lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost opštine Priboj.

Aktivnosti na umanjivanju brojnih razlika među polovima, od korišćenja odnosno ugrožavanja svakodnevnih prava i smanjenja nasilja nad ženama, preko pristupa mestima odlučivanja, do uspostavljanja rodnog balansa u sferi javnog i privatnog života, zahtevaju delovanje svih aktivnih društvenih činilaca u jednoj lokalnoj zajednici, kako bi se ovo pitanje institucionalno unapredilo ali i podigla svest o potrebi unapređenja rodne ravnopravnosti.

Svoj doprinos na izradi Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost u opštini Priboj, putem video linka dala je i Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije.

U izradi Strategije rodne ravnopravnosti, pored članova Tima, koji dolaze iz gotovo svih sfera života i rada, dobrodošle su i sugestije samih građana.

Strategija rodne ravnopravnosti u opštini Priboj donosi se za period od tri naredne godine, a kompletna procedura izrade i njenog usvajanja, trebalo bi da bude završena u prvoj polovini ove godine.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs