Priboj: Borba protiv nasilja u porodici počinje na lokalu

Img Foto: Priboj.rs

U Opštini Priboj održan je konsultativni sastanak sa projektnim timom Beogradskog fonda za političku izuzetnost na kome su dogovorene osnovne smernice za realizaciju projekta „Borba protiv nasilja u porodici sistemski počinje na lokalu“.

Priboj je jedna od pet lokalnih samouprava u Srbiji, od 86 obuhvaćenih u istraživanjima, u kojoj će „Beogradski fond za političku izuzetnost“, kroz pomenuti projekat, podržati rad lokalnog saveta za bezbednost.

Cilj projekta, koji je podržan od strane Kanadskog fonda za lokalne inicijative, je podsticanje povećane uloge lokalnih saveta za bezbednost, u borbi protiv nasilja na lokalnom nivou.

Prema zvaničnim podacima MUP Srbije, broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici u opštini Priboj, u 2020.godini iznosio je 59 i značajno je veći, nego u godini pre nje, kada su izrečene 22 mere.

Poređenja radi, u susednoj opštini Prijepolje, broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici u 2020.godini, u odnosu na prethodnu, povećan je čak četiri puta.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs