Hapšenja zbog korupcije u katastru u Kuli

Img Foto: Pixabay

Polcija je u Kuli, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila pet osoba osumnjičenjih za malverazicije vezane za upis u katastar nepokoretnosti.

Zbog sumnje da su primali ili davali mito uhapšeni su građevinski inspektor u Kuli M.P, zaposlena u Službi za katastar nepokretnosti u Kuli E.J.E, kao i Lj. P, N. J. i D. K, saopštio je MUP.

Sumnja se da je M. P. u nekoliko navrata od više lica zahtevao i primio mito kako bi izdao uverenja koja su korišćena da bi se u evidencijama službe za katastar nepokretnosti izvršila prenamena ili upis spornih objekata.

Sumnja se da je E. J. E. za obećanu novčanu naknadu, a na osnovu uverenja građevinskog inspektora o M. P, sačinila rešenja Službe za katastar nepokretnosti na osnovu kojih su sporni objekti upisani u katastar, iako na osnovu takvih uverenja nije moguće obaviti upis ili izmenu u registrima katastra nepokretnosti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu radi saslušanja.

Izvor: FoNet





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs