Načelnik niške komunalne milicije saslušan zbog zloupotreba

Img Foto: Pixabay

Načelnik Komunalne milicije u Nišu Milan Đorđević i jedan od šefova Nenad Grubiša saslušani su 10. februara u Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Kako prenosi portal Južne vesti, u toku je predistražni postupak po krivičnoj prijavi protiv osumnjičenih.

“U predmetu formiranom po krivičnoj prijavi protiv M. Đ. i N. G., zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dana 10.02.2021. godine je preduzeta dokazna radnja saslušanja osumnjičenih”, kažu u VJT za taj portal.

Na brojne zloupotrebe u prethodnom periodu je upozoravao uzbunjivač iz Komunalne milicije Aleksandar Todorovski, ali kako kaže, protiv Đorđevića i Grubeša je krivičnu prijavu podnela Uprava kriminalističke policije.

“Njima je UKP podneo krivičnu prijavu. Predmet je objedinjen pod nazivom “zloupotreba službenog položaja”, a vezano je za storniranje prekršajnih naloga, put načelnika na Aljasku, upisivanje za praznike uz nedolazak na posao. Više krivičnih prijava objedinjeno je u jednoj”, rekao je Todorovski.

Kako dalje navode Južne vesti, Todorovski je dodao i da je u kontroli Komunalne milicije trenutno i Budžetska inspekcija koja takođe ispituje upisivanje uz nedolazak, povlačenje policajaca sa terena, ispunjavanje uslova za šefovske pozicije za koje se primaju dodaci.

“To traje već više od godinu dana i tako se oštećuje budžet Grada. Odugovlači se i sa sistematizacijom, april je krajnji rok za primenu zakona. Moraće i uniforme da nam budu drugačije, a još tendera nema. Opšta konfuzija”, kaže Todorovski.

Podsetimo, Todorovski je ranije ukazivao i na druge propuste i potencijalne zloupotrebe u radu Komunalne milicije u Nišu.

Jedna od njih je i odavanje ličnih podataka građana kontrolorima gradskog prevoza, za šta je dokumentacija naknadno spaljena. Zbog ovoga je postupak protiv ove službe vodio i Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti, a i Tužilaštvo je razmatralo prijavu.

Takođe, ukazano je i da načelnik nije uvek upisivao dolaske i odlaske sa posla, ali za to nije bilo reakcije nadležnih.

Izvor: Južne vesti





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs