Procenitelj štete osumnjičen za korupciju, tražio novac od osiguranika

Img Foto: Pixabay

MUP je saopštio da je, u saradnji sa kraljevačkim tužilaštvom, uhapšen O.J. (56), procenitelj u jednom osiguravajućem društvu, koji je osumnjičen da je prilikom sačinjavanja zapisnika o šteti zahtevao od osiguranika da na njegov račun uplaćuju određeni iznos i na taj način je protivpravno stekao više od 830.000 dinara.

Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su O. J. (65), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, navodi se u saopštenju.

On je, kako se sumnja, kao ovlašćeni procenitelj štete zaposlen u jednom osiguravajućem društvu, iskorišćavanjem položaja odgovornog lica i prekoračenjem granica svog ovlašćenja, od oktobra 2016. do avgusta 2019. godine, prilikom sačinjavanja zapisnika o proceni štete zahtevao od osiguranika sa teritorije Užica, Čajetine i Ivanjice da na njegov tekući račun uplate određeni novčani iznos.

Na taj način, navodi MUP, osumnjičeni je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 879.300 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Izvor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs