Debata: Pravi dijalog se ne vodi na društvenim mrežama

Img Foto: Pixabay

Društvene mreže ne mogu zameniti velike medijske kuće i one ne mogu biti mesto pravog dijaloga, rečeno je večeras tokom onlajn debate o demokratiji i društvenim mrežama, u organizaciji Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Direktor kablovske televizije Njuzmaks Adrija Slobodan Georgiev je ocenio da na društvenim mrežama nema kredibilno uređenog razgovora na bilo koju temu.

Društvene mreže ne mogu uticati na vlast koja u Srbiji kontroliše sve moćne medije, istakao je Georgiev.

Urednik internet portala Radiotelevizije Srbije Zoran Stanojević je konstatovao da su političari prihvatili društvene mreže pošto su shvatili da im na taj način ne treba posrednik za slanje poruka građanima.

Stanojević je naveo da se na društvenim mrežama najčešće ne prihvata drugačije mišljenje, ali i da se njihovi korisnici najmanje bave politikom.

Društvene mreže jesu prostor slobode, ali ona često ide na račun nečije tuđe slobode, rekao je Stanojević, uz tvrdnju da osoba koja želi da se obrati mladima ne treba da koristi TV, već Instagram.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević je izjavio da društvene mreže nisu utočište samo za vređanje, već su za mnoge izvor informacija i mogu dovesti do efekta koji je jači od pisanja novina.

-Na društvenim mrežama se pravi struktura za neke značajne teme koje će preleteti u medije, rekao je Antonijević.

Izvor: Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs