Ministarstvo pokrenulo javnu raspravu o Predlogu strategije državnog vlasništva

Img Foto: Pixabay

Ministarstvo privrede pokrenulo je danas javnu raspravu o Predlogu strategije državnog vlasništva i upravljanju državnim preduzećima za period 2021. do 2027. godine, koja predstavlja jedinstveni akt javne politike kojim se reguliše oblast državnog vlasništva, saopštilo je Ministarstvo.

Glavni cilj donošenja strategije je efikasno, ekonomično i optimalno upravljanje privrednim društvima čiji je vlasnik Republika Srbija, koji će se realizovati kroz centralizovanje vlasničkih odgovornosti i nadležnosti, zatim razvoj doslednog okvira za vlasništvo i upravljanje primenjivog na sva državna preduzeća, kao i korporativizaciju državnih preduzeća, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo privrede pozvalo je sve državne organe, stručnu javnost i sve zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi i svoje primedbe, predloge i sugestije dostave na adresu javnaraspravasdv@privreda.gov.rs.

Program javne rasprave, koja traje do 4. februara, objavljen je na internet stranici Ministarstva privrede i na portalu e-uprave.

Izvor: Beta





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs