Smenjen još jedan načelnik u Agenciji za zaštitu životne sredine

Img Foto: Pixabay

Odeljenje za izveštavanje i informacioni sistem životne sredine koje pripada Agenciji za zaštitu životne sredine, ostalo je bez još jednog stručnjaka. Dejan Lekić koji je na toj poziciji bio načelnik punih 17 godina, tj od kada je Agencija i osnovana, za N1 kaže kako sumnja da je razlog za njegovu smenu to što je podržao kolegu Milenka Jovanovića koji je nedavno dobio otkaz u istoj instituciji zbog toga što se usprotivo odlukama nadležnih u vezi sa promenama kriterijuma za merenje zagađenosti vazduha.

„Iz Agencije su me na niže radno mesto prebacili u Ministarstvo za zaštitu životne sredine, bez ikakvog objašnjenja, iako sam diplomirani inženjer i magistar veštačke inteligencije. Kada sam se pobunio zbog toga što je moj kolega dobio otkaz, jer je u pitanju stručnjak koji je samo iznosio svoje mišljenje, usledilo je rešenje o premeštanju na niže radno mesto što me je veoma iznenadilo i povredilo s obzirom na to da mi nikada nije bilo ukazano na propuste u radu u Agenciji za zaštitu životne sredine“, kaže za N1 smenjeni načelnik Dejan Lekić.

Podsetimo, prethodno je načelnik odeljenja za kvalitet vazduha Milenko Jovanović dobio otkaz zato što se suprotstavio odluci direktora Agencije za zaštitu životne sredine da se bez odobrenja stručnjaka menjaju kriterijumi za ocenjivanje kvaliteta vazduha.

Autor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs