Više od 40 odsto građana Srbije veruje u teorije zavere o koroni

Img Foto: Pixabay

U neku od teorija zavere u vezi sa virusom korona veruje tri četvrtine ispitanika na Zapadnom Balkanu, što je mnogo veći procenat nego u drugim delovima Evrope, dok u Srbiji u takve teorije veruje oko 41,5 odsto anketiranih, pokazuju rezultati istraživanja koje su u oktobru sproveli "Atlantski savet" iz Vašingtona i savetodavna grupa za javnu politiku "Balkan u Evropi".

Pozivajući se na rezultate ankete, Politika je u današnjem izdanju prenela i da je svaki treći građanin Srbije naveo da se neće vakcinisati protiv tog virusa, dok je po 20 odsto ispitanika navelo da će primiti vakcinu, odnosno da će se verovatno vakcinisati.

Istraživanje je pokazalo i da najveći broj građana Srbije veruje da je „farmakomafija“ uključena u širenje virusa, oko trećina ispitanika smatra da je Vlada Kine proizvela virus u laboratoriji, odnosno da je virus „pobegao“ iz laboratorije u Vuhanu, nešto manje anketiranih veruje da je za virus odgovoran Bil Gejts, dok je najmanje onih koji pandemiju dovode u vezu sa 5G tehnologijom.

Izvor: Beta/Politika





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs