Uhapšene tri osobe zbog sumnje da su mitom ubrzavale carinske postupke

Img Foto: Pixabay.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su izvršili koruptivna krivična dela, saopštio je MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita uhapšen je A. Z. (1981), carinski inspektor u Kragujevcu, V. N. (1988) zakonski zastupnik jednog privrednog društva iz Čačka zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita, kao i rukovodilac ogranka tog privrednog društva M. M. (1984), zbog sumnje da je počinio krivično delo davanje mita u pomaganju.

Sumnja se da je A. Z., u više navrata tokom 2020. godine, preko osumnjičenog M. M. uzimao novac, koji je obezbeđivao V. N., kako bi uticao na efikasnost i brzinu carinskih postupaka u vezi sa predmetima navedenog privrednog društva koji se vode pred carinskim organima.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: RTS





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs