MUP: Lekarki davali novac za adekvatne izveštaje lekara specijaliste

Img Foto: N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su D. M. (1961), M. T. (1982) i D. P. (1951), svi iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, a protiv tridesetosmogodišnjeg sugrađanina podneli su krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio isto krivično delo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita krivična prijava je podneta i protiv jedne lekarke čačanske bolnice.

Četvoro osumnjičenih za davanje mita se terete da su tokom 2019. godine i 2020. godine osumnjičenoj lekarki, u različitim situacijama, prilikom pregleda davali novac u ukupnom iznosu od preko 1.000 evra, kako bi im izdavala adekvatne izveštaje lekara specijaliste.

Osumnjičeni su, na osnovu tih izveštaja hteli da ostvare prava na invalidsku penziju, produženo bolovanje ili bolju medicinsku negu. Osumnjičeni D. M., M. T. i D. P. su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs