Onlajn tribina o zagađenju Zapadne Morave

Img Foto: Zeleni talas

Neformalna grupa Zeleni talas održava onlajn tribinu Sa zagađenjem na Vi na temu zagađenja Zapadne Morave, u utorak, 22. decembra, sa početkom od 18 časova i poziva sve zainteresovane da se prijave i učestvuju u događaju. Tribina se organizuje u okviru projekta “Za čistu Moravu”, podržanog od strane Mladih istraživača Srbije (MIS), Beogradske Otvorene Škole (BOŠ) i Evropske Unije (EU). Na događaju će govoriti panelisti Dr Dragana Đorđević, naučna savetnica Instituta za hemiju Univerziteta u Beogradu, ii Dragiša Petrović, predsednik udruženja “Sove na oprezu”. Nakon panela, učesnici će imati priliku da u manjim grupama diskutuju o mogućim rešenjima problema zagađenja.

Agenda i informacije o događaju mogu se pronaći na sledećem linku: https://fb.me/e/dux6lUdVV

Prijave za online tribinu potrebno je poslati na: eko.zelenitalas@gmail.com
Zbog formata tribine, broj učesnika je ograničen.

Zeleni talas je nastao kao reakcija na dugogodišnje zanemarivanje zagađenja reke Zapadne Morave i drugih ekoloških problema grada Čačka i okoline. Ova neformalna i neprofitna platforma ima za cilj podizanje svesti o zaštiti životne sredine i ekološkim problemima sa kojima se svakodnevno susrećemo, a kroz svoje aktivnosti želi da formira javni prostor za horizontalno i neometano komuniciranje na pomenute teme kroz iznošenje proverenih informacija, kao i da pruži podršku aktivnijem učešću svih zainteresovanih za navedene probleme.

Kao najavu svojih aktivnosti neformalna grupa je oslikala mural u ulici Svetog Save, koji ukazuje na višeslojni problem zanemarivanja zagađenja Zapadne Morave. Vuk Đurić - Endo, umetnik koji je oslikao mural, pronašao je inspiraciju za rad i kroz kolaž ribe, sastavljene od glavnih zagađujućih materija reke, postavio pitanje - Ko zagađuje Moravu? Na to pitanje Zeleni talas je pokušao da pruži odgovor kroz animirani video kojim ukazuje na najveće izvore zagađenja Zapadne Morave i njenih pritoka:

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs