OEBS: Konkurs za mlade diplomce iz jugozapadne Srbije

Img Foto: Priboj.rs

Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa jedinicama šest lokalnih samouprava na jugozapadu Srbije, objavljuje Konkurs za program profesionalnog usavršavanja u institucijama lokalnih samouprava za mlade iz jugozapadne Srbije, koji je objavljen i na zvaničnom sajtu opštine Priboj. Kroz ovaj program, 10 kandidata ili kandidatkinja, dobiće priliku da steknu znanja iz oblasti dobrog upravljanja i javne uprave kroz praktičan rad pri lokalnim samoupravama.

Učesnici programa će takođe učestvovati u raznim aktivnostima, obukama i treninzima tokom petomesečnog usavršavanja koje počinje u januaru 2021. godine. Program je deo projekta „Upoznavanje građana sa radom i nadležnostima lokalne samouprave“ koji Misija OEBS- a Srbiji a sprovodi uz podršku vlade Švajcarske konfederacije.

Svršeni diplomci sa visokim obrazovanjem koji su zainteresovani za javnu upravu na lokalnom nivou i koji imaju trenutno prebivalište u Priboju, Prijepolju, Novoj Varoši, Novom Pazaru, Sjenici ili Tutinu pozivaju se da se prijave na konkurs do 19.decembra 2020. godine.

Procesom odabira najboljih kandidata predviđen je razgovor sa kandidatima putem onlajn platforme i pismeni test. Ukupno će biti izabrano do 2 kandidata po gradu odnosno opštini, koje učestvuju u realizaciji ovog programa. Kriterijume za prijavljivanje kao i samu prijavu možete pogledati na linku: bit.ly/OEBSPPU2020.

Misija OEBS-a u Srbiji je pokrenula ovaj projekat sa ciljem da podstakne mlade na značajnije učešće u društvenom životu, kao i da poboljša znanje i razumevanje principa dobrog upravljanja, pravnog sistema Republike Srbije i nadležnosti institucija lokalne samouprave kroz iskustveno učenje.

Ključna stvar u pristupu osnaživanja mladih Misije OEBS u Srbiji, je stalno ulaganje u usavršavanje mladih iz svih zajednica, kao i njihovo učešće u primeni vladavine zakona u Republici Srbiji.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs