Gornji Milanovac: Počinju radovi na rekonstrukciji objekta namenjenog deci i mladima sa smetnjama u razvoju

Img Foto: Opština Gornji Milanovac

U prisustvu predstavnika investitora - Opštine Gornji Milanovac, izvođača radova, stručnog nadzora i OŠ "Kralj Aleksandar I", danas je održan sastanak povodom početka radova na dogradnji i rekonstrukciji objekta namenjenog deci i mladima sa smetnjama u razvoju u okviru OŠ "Kralj Aleksandar I".

U pitanju je kompletna rekonstrukcija objekta koji će biti srušen do suterena, a zatim će biti postavljen novi, moderan montažni objekat, koji će zadovoljiti sve standarde gradnje, energetske efikasnosti, kao i zahteve za osobe sa posebnim potrebama. Dogradnjom je predviđeno povećanje gabarita objekta za oko 130 kvadrata, a ono što je naročito bitno je da će biti izgrađen i mokri čvor prilagođen i osobama sa invaliditetom (mokri čvor do sada u objektu nije postojao već se koristio postojeći u glavnoj školi). Pored rekonstrukcije i proširenja samog objekta, predviđeno je i uređenje gornjeg dela dvorišta, kao i izrada podizne platforme koja će omogućiti silazak na sportski teren osobama sa invaliditetom.

Radovi se finansiraju sredstvima Vlade Švajcarske, koja su dobijena iz nagradnog fonda za uspešno realizovan raniji projekat "Reforma poreza na imovinu".

Vrednost granta iznosi 300.000 švajcarskih franaka (32.273.580,oo RSD). Ugovorena vrednost je 25.908.339,55 RSD bez pdv-a. Osim za radove, donatorska sredstva iskorišćena su za izradu dela projektno - tehničke dokumentacije, angažovanje stručnog nadzora na izvođenju radova, koordinatora za bezbednost i zdravlje na radu, a takođe će biti upotrebljena i za angažovanje tehničkog pregleda izvedenih radova i opremanja dela objekta (u zavisnosti koliko ostane sredstava nakon završetka radova).

Za izvođača radova tenderskim postupkom je odabrana grupa:"ES ENERGO-SERVIS" DOO BEOGRAD i "ALMAKS" DOO BEOGRAD. Početak radova planiran je za kraj ove sedmice a rok za završetak je 120 kalendarskih dana.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs