Čačak: Raspisan tender za izgradnju zgrade sa 25 stanova za izbegla lica na Ljubić keju

Img Foto: Gradska stambena agencija Čačak, ilustracija

U okviru proširenja devetog potprojekta Regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji, "Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru" DOO Beograd raspisala je, 25. novembra 2020. godine, tender za izgradnju višeporodičnog stambenog objekata u Čačku.

Predmet nabavke su građevinski radovi na izgradnji zgrade sa 25 stambenih jedinica na Ljubić keju namenjenih izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Finansijska sredstva za izgradnju ovih 25 stambenih jedinica obezbeđuju se kroz donatorska sredstva Fonda regionalnog stambenog programa, a preko Banke za razvoj Saveta Evrope.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, maksimalni budžet ugovora za izgradnju objekta u Čačku je 811.145 evra. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 4. januar 2021. godine.

U skladu sa važećim zakonskim propisima, investitor i vlasnik stambenog objekta biće Grad, upotrebna i druge dozvole glasiće na Grad.

Postupak izbora korisnika koji će realizovati Komisija za izbor korisnika u čijem radu učestvuju predstavnici Grada, poverenik za izbeglice i migracije i predstavnik Komesarijata, pomoćiće u rešavanju stambenih potreba izbeglica.

Grad će, po sticanju prava svojine na izgrađenim stanovima, zaključiti sa korisnicima ugovor o zakupu nepokretnosti na određeno vreme, ne kraće od 6 (šest) meseci, a po isteku ugovornog roka zakupa, Grad i izabrani korisnik mogu produžiti ugovor o zakupu nepokretnosti ili zaključiti ugovor o kupoprodaji nepokretnosti, u skladu sa odredbama člana 19. Zakona o izbeglicama i Sporazuma o donaciji.

Izvor: Epicentarpress





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs