SOS Dečija sela Srbije traže nove SOS roditelje za život u kući kod Kraljeva

Img Foto: sos-decijasela.rs

SOS Dečija sela Srbija u potraži su za novim SOS roditeljima koji će živeti u SOS Dečijem selu nadomak Kraljeva, u prostranoj i moderno opremljenoj kući, i sa decom i mladima zajednički stvarati toplu porodičnu atmosferu neophodnu za pravilan rast i razvoj, saopšteno je danas.

Iz te ustanove objašnjavaju da SOS roditelj odgaja i vaspitava, pružajući sigurnost, ljubav i stabilnost.

"Ona/on je i hranitelj koji o deci brine 24 sata dnevno, 365 dana u godini, uz pomoć i podršku porodičnih asistentkinja i stručnog tima Dečijeg sela, uključujući predah za hranitelje (slobodne dane i dane odmora)", piše u saopštenju.

SOS roditelj dobija ličnu nadoknadu za hraniteljstvo, ima socijalno, zdravstveno i penziono osiguranje, dobija materijalna sredstva za troškove brige o deci i samostalno vođenje domaćinstva.

"SOS roditelj živi okružen drugim SOS roditeljima koji, uz međusobnu podršku, zajednički gradedom pun ljubavi za svako dete. Ukoliko želite da se brinete o deci i mladima bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, sa njima delite snove i maštanja, životne i porodične vrednosti, budete podrška, oslonac i uzor na koji će se ugledati SOS Dečija sela Srbija obezbediće Vam obuku za hraniteljsto, koju vode teritorijalno nadležni centri za socijalni rada i centar za porodični smeštaj i usvojenje, kao i smeštaj i obuku kako bi se detaljno upoznali sa ovim pozivom i načinom života", poručuju iz Dečijih sela.

Svi zainteresovani za poziv SOS roditelja mogu se prijaviti putem:

 telefona: +381 65 253 76 65 i +381 65 849 56 52

 mail-a: karijera@sos-decijasela.rs i fondacija@sos-decijasela.rs, ili

 popunjavanjem on-line formulara na: www.sos-decijasela.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs