Uhapšeno 28 osoba, među njima i dvojica bivših predsednika opština iz SNS

Img Foto: Pixabay

Dvojica bivših predsednika opština iz Srpske napredne stranke (SNS) iz Prijepolja i Arilja jutros su uhapšena, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da nikada ne sme da bude važno ko pripada kojoj stranci, već da oni koje ljudi izaberu rade za njihovo dobro. MUP: Uhapšeno ukupno 28 osoba zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem.

Vučić je pozvao tužilaštvo i ostale institucije da rade svoj posao i ponovo najavio borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

-Mafijaške strukture ne bi mogle da rade da nemaju 'bočnu podršku' nekih državnih struktura. Otkrivaćemo sve te grupe i njihove poslove, i videćete kakve rezultate ćemo imati, rekao je Vučić.

Ocenio je da predstoji teška borba, ali da borba protiv kriminala i korupcije mora da se obavlja brzo i efkasno.

"Oni koji su mislili da nas vrate u vreme 2000-tih i Zemunskog klana, grdno su se prevarili", zaključio je Vučić.

MUP: Među uhapšenima i drugi lokalni funkcioneri i direktori javnih preduzeća

Policija je nakon izjave Vučića saopštila da je u akciji usmerenoj na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, a u saradnji sa tužilaštvom u Kraljevu, uhapsila 28 lica osumnjičenih da su počinili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem i oštetili budžet Srbije za više miliona dinara.

Akcija je sprovedena na teritoriji Prijepolja, Arilja i Novog Pazara, a među uhapšenima su bivši i sadašnji funkcioneri tih opština, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća.

U Novom Pazaru uhapšen je pomoćnik gradonačelnika E.Š. (1981), odgovorna lica Zavoda za urbanizam S. Lj. (1976) i Gradske čistoće E. O. (1962), kao i još osam osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Uhapšeni su i radnik Gradske uprave Novog Pazara M. D. (1968), zaposleni u Kulturnom centru A. I. (1978), kao i vlasnici pet privrednih društava, dok je za jednom osobom podneta krivična prijava u redovnom postupku, a svi se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Policija je uhapsila i bivšeg predsednika opštine Prijepolje D. Z. (1965), odgovorno lice vrtića "Miša Cvijović“ I. K. (1978), kao i šestoro službenika opštine, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja u pomaganju i trgovina uticajem.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolje.

U Arilju je uhapšen bivši predsednik opštine M. N. (1956), zamenik predsednika opštine B. V. (1965), rukovodioci opštinske uprave G.P. (1964) i R.N.V. (1962), funkcioner Mesne zajednice Kruščica T.K. (1975), koji se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupcima javnih nabavki.

Uhapšen je i funkcioner fudbalskog kluba "Budućnost“ iz Arilja M.S. (1951) i bivša radnica opštine, kao i vlasnici dve firme, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Izvor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs