GRAĐANI REPORTERI: Ima li granice doktorskom bezobrazluku?

Img Foto: Pixabay

Građani reporteri, pošaljite vest, priču, fotografiju video, potpisane ili anonimno...

Danas sam kao majka, kao žena, kao ljudsko biće ostala zatečena pred tolikim ljudskim nepoštovanjem, drskošću I  podlošću.

Dete mi boluje od psihosomatske bolesti, potreban je nadzor dečjeg psihologa zbog praćenja toka bolesti I da se pronađe način da se u današnjem vremenu ne obazire na stres I probleme koje prati odrastanje uz razvedene roditelje.

Odlazim zajedno sa ćerkom na prvi razgovor kod psihologa. Dočeka nas doktorka jako neprijatno, više napadno nastrojena prema meni kao majci. Osetih se postiđeno što sam uopšte dete dovela kod takve osobe, ali silom prilika I željom da se dete oporavi progutam ponos I prećutim. Zakazala je sledeći razgovor samo sa ćerkicom, dete sam jedva ubedila da ode drugi put. Taj razgovor je ćerka jako lepo prihvatila, jeste da je doktorka, po rečima deteta više razgovarala telefonom nego sa njom, ali ju je navela na par zaključaka. Na pitanje kada ide ponovo, dobijam parče papira sa brojem telefona doktorke. Čudeći se što odmah nije zakazano, pozivam doktorku da se dogovorim za sledeći razgovor. Posle više pokušaja dokotorka se javlja I zakazuje za danas seansu. Odlazim zajedno sa ćerkom I sačeka nas sestra sa rečima šta radimo ovde kad doktorka ne radi. Onako  začuđeno prokomentarišem kako ne radi kada je lično doktorka zakazala kada da dođe dete. Sestra poziva doktorku I pošto, hvala Bogu na današnjim telefonima, glasno se čuje sa druge strane doktorka koja kaže da je zakazala privatno pregled. Bez trunke ljudskosti kaže sestri da prenese majci kako je pogrešila I kako ona ne zakazuje preglede u Domu zdravlja. Tada mi je postalo jasno da je ona zapravo ostavila detetu svoj broj telefona kako bi sve seanse obavljali kod nje privatno. Da li je se ta drska žena upitala da li imamo mogućnosti za plaćanje privatnih psihologa. Toliku drskost I podlost  nisam mogla očekivati ni od koga, a kamoli od doktora I to još psihologa. 

Sestra je zakazala novi termin za više od mesec dana, a nas dve smo bez reči otišle…

Ime i prezime autorke ovog teksta poznato redakciji.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs