KRIK: Sudija finansirao izgradnju 13 apartmana na Kopaoniku

Img Foto: Dragana Krnetić

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Zoran Savić finansirao je sa poslovnim partnerom izgradnju 13 apartmana u samom centru Kopaonika nazvanih „Vila pahulja“. Pre ove investicije, Savić i njegova supruga koja je takođe sudija, već su bili vlasnici tri stana u centru Beograda i vikendice kod Avale, otkriva KRIK. Nije jasno kako ovaj sudijski par može da priušti ovako vrednu imovinu – prema proceni KRIK-a bračni par morao je da štedi duže od 25 godina da bi je stekao od plata. Karijeru Savića obeležilo je nekoliko kontroverznih sudskih postupaka. Predsedavao je veću koje je nezakonito oslobodilo Stanka Subotića optužbi za šverc cigareta, kako je to utvrdio Vrhovni kasacioni sud. Bio je i u veću koje je potvrdilo oslobađajuću presudu Zvonku Veselinoviću, poznatom kriminalcu sa Kosova koji je blizak porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Turistički centar planine Kopaonik privukao je razne uticajne i bogate ljude da kupe ili izgrade nekretnine. Ministar finansija Siniša Mali poseduje apartman nadomak glavne ski staze, a uticajni kriminalac sa Kosova Zvonko Veselinović pored je sagradio hotel „Grey“. Odmah tu je i hotel „Grand“ biznismena Miodraga Kostića.  

Prekoputa Kostićevog hotela nikla je i planinska zgrada nesvakidašnjeg investitora. Nije ni političar ni kriminalac ni biznismen, već sudija odeljenja za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu.

Sudija Zoran Savić je, kako otkriva KRIK, sa poslovnim partnerom investirao u izgradnju ove zgrade koju su nazvali „Vila pahulja“ i koja se sastoji od 13 apartmana. Ne zna se koliko je tačno novca sudija uložio, ali prema proceni agencije za prodaju nekretnina koju je angažovao KRIK, „Pahulja“ vredi više od milion evra. Većina apartmana je prodata i trenutno je jedan u vlasništvu sudije.

„Pahulju“ je sagradio sa biznismenom Zoranom Kocićem čija je građevinska firma dobijala poslove od države, ali i godinama nije plaćala porez – te se nalazila se na listi najvećih poreskih dužnika.

Ceo tekst možete pročitati na: https://www.krik.rs/sudija-od-milion-evra-kako-se-gradila-pahulja/





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs