Tablet računari za romske mališane

Img Foto: Pixabay

Više od 600 romske dece školskog uzrasta dobiće do kraja godine besplatni internet i tablet računar kako bi mogli da prate nastavu na daljinu. Sredstva za ovu akciju obezbedila je Fondacija za obrazovanje Roma kroz program "Emergency Fund", a uz pomoć Švajcarske razvojne agencije i predstavnika Evropske unije.

Prve tablet računare već su krajem leta dobili učenici osnovnih škola u Vojvodini, u centralnom delu Srbije i na jugu, a sada se akcija dodele nastavlja u Boru i istočnom delu Republike. Cilj je, da se kroz sredstva obezbeđena iz ovog fonda, romskoj deci olakša praćenje nastave i završetak školske godine.

Svi podeljeni tablet računari i internet kartice će i nakon završetka projekta ostati na raspolaganju deci iz najugroženijih porodica.

Pored dece u Fondaciji misle i na roditelje koji će takođe biti obuhvaćeni projektnim aktivnostima. Oni će biti u prilici da se obrate partnerskim organizacijama za podršku u korišćenju tablet računara i pristupanju aplikacijama potrebnim za učenje na daljinu.

Imajući u vidu da je epidemiološka situacija prouzrokovala dodatan stres za roditelje, partnerske organizacije će njima omogućiti i psiho-socijalnu podršku.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs