Nemačka pomaže ekonomskom osnaživanju Lučana

Img Foto: Info Press

U okviru projekta  „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji" koji ASB sprovodi u saradnji sa opštinom Lučani, potpisani su ugovori sa 19 porodica i Udruženjem seoskih žena Dragačeva, kojima će biti donirani plastenici i poljoprivredna oprema.

Nakon potpisivanja ugovora, a uporedo sa podelom grantova, svim korisnicima će biti održane i trenerske obuke "Osnove plasteničke proizvodnje". Očekuje se da plasteničke  jedinice  na teritoriji opštine Lučani budu  instalirane do kraja oktobra.

ASB и Nemačko ministarstvo spoljnih poslova godinama saradjuju sa lokalnim samoupravama u Srbiji, gde pomažu spcijalno ugroženim porodicama i marginalnim grupama a samo za ovaj projekat izdvojeno je oko 187.000 eura, što je duplo više nego prošle godine kada je ista akcija realizovana u Srbiji.

Cilj projekta jeste da doprinese socio-ekonomskoj inkluziji veoma ugroženih porodica i pojedinaca u Srbiji i da stvori bolje uslove za njihov život i zaposlenje.

 

 





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs