Nove mere Kriznog štaba: Maske i na otvorenom

Img Foto: Pixabay

Maske su od sada obavezne i na otvorenom prostoru - najavila je dr Darija Kisić Tepavčević, nakon sednice Kriznog štaba. Kako je najavila, Krizni štab je pooštrio sve dosadašnje mere, u smilsu njihove primene. Tako na lokalu više neće moći da se izdaju dozvole za okupljanja.

Ovo su nove odluke Kriznog štaba:

Nošenje maski od sada je obavezno svuda – i na otvorenom prostoru

Lokalnim samoupravama je zabranjeno da dozvoljavaju i izdaju dozvole za različita okupljanja za veći broj ljudi

Beogradska Arena od ponedeljka će ponovo biti spremna za prijem pacijenata obolelih od kovida 19

Uslužni objekti dužni su da imaju odgovorno lice za spovođenje mera unutar objekta

Krizni štab Vlade Srbije danas je održao sednicu zbog povećanog broja novozaraženih virusom korona, kojih je dva dana za redom više od 200.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je ranije jutros da je Krizni štab mišljenja da treba da se deluje preventivno u novom talasu epidemije, a ne da se čeka da se stanje pogorša.

“Da nađemo balans. Da pooštrimo mere, ali da bude balansa. Na stolu su sve mere koje mogu da daju rezultat”, rekao je Lončar za Radio-televiziju Srbije, uoči sednice Kriznog štaba.

Lončar je naglasio da treba učiti na dosadašnjim primerima u Srbiji i svetu i pozvao na solidarnost kako bi se svima pomoglo jer se “ne radi samo o obolelima od koronavirusa, nego i o drugim građanima koji se leče”.

Izvor: Nova.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs