Nefrolog VMA priznao da je uzimao mito, osuđen na 10 meseci kućnog zatvora

Img Foto: Pixabay

Načelnik nefrologije na VMA Đoko Maksić, koji je i profesor Medicinskog fakulteta, osuđen je zbog primanja mita od pacijenata na 10 meseci kućnog zatvora bez elektronskog nadozra, na osnovu sporazuma koji zaključio sa Višim javnim tužilaštvom.

Presudom kojom je Viši sud potvrdio sporazum, Maksiću je izrečena i mera zabrane rada kao medicinskog radnika-lekara specijaliste nefrologa od godinu dana pravnosnažnosti presude, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

On je takođe obavezan da plati troškove krivičnog postupka. Presuda postala je pravosnažna 26. juna, samo tri nedelje nakon što je uhapšen početkom tog meseca.

Odmah nakon hapšenja tri pacijenta koja su mu davala mito na saslušanju su priznala krivicu i zaključila sporazume sa tužilaštvom na uslovne kazne zatvora.

Maksić je bio praćen duže vreme u saradnji tužilaštva i Ministarstva odbrane, a osuđen je zbog krivičnog dela primanje mita u produženom trajanju, prenosi Tanjug.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs