Sloga: MUP mora da plati zaposlenom 480.000 dinara zbog "sindroma praznog stola"

Img Foto: Pixabay

Viši sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu po kojoj je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) članu Sindikata policije Sloga Aleksandru Milojeviću dužno da isplati 480.000 dinara zbog pretrpljenih duševnih bolova i povrede časti i ugleda i da plati troškove sudjenja u iznosu od 83.800 dinara.

Kako je saopšteno iz Sindikata Sloga, Viši sud u Beogradu, kojim je predsedavala sudija Snežana Marjanović, doneo je presudu kojom se usvaja tužbeni zahtev tužioca Aleksandra Milojevića da je pretrpeo zlostavljanje na radu od načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića, tako što je nedavanjem radnih zadataka, takozvanog "sindroma praznog stola", počev od 16. decembra 2015. godine pa do 2. januara 2019. narušio i povredio njegov profesionalni integritet.

"'Sindrom praznog stola' je kada se žrtvi mobinga ne zadaju zadaci koji su prilagodjeni njegovim profesionalnim kvalifikacijama i obrazovanju, ne poziva se na zajedničke radne sastanke, a sve sa ciljem da žrtva bukvalno 'pukne', napravi neku grešku i da u očaju samovoljno napusti posao", navodi se u saopštenju sindikata.

U sindikatu su rekli da je nedopustivo, a sada je to i dokazano na sudu, "iživljavanje" nad zaposlenima.

"Ostaje gorko pitanje: da li će nakon ove presude načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić snositi i profesionalnu odgovornost, podneti ostavku na funkciju ili biti smenjen", zaključuje se u saopštenju Sloge.

Izvor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs