Užice: Uz pomoć švajcarske vlade kreće realizacija 18 projekata koje su građani predložili

Img Foto: http://www.zlatiborske.rs/

Više od 800 građana Užica predložilo je ukupno 31 projekat uređenja javnih površina u okviru „Užičkog programa lokalnog partnerstva – Udružimo se”. Nakon analize prijava, obilaska svih predloženih lokacija, kao i dodatnih konsultacija sa građanima, inicijatorima projekata, u cilju najbolje moguće realizacije njihovih ideja, opredeljenja su sredstva za 18 projekata uređenja javnih površina u ovoj godini.

Podržaće se projekti u ukupnom iznosu od 13 miliona dinara, a finansiranje je predviđeno iz budžeta grada i programa „Reforma poreza na imovinu”. Građani su predložili uređenje javnih površina za najmlađe, rekonstrukciju i uređenje sportskih terena, postavljanje sadržaja za rekreaciju i sport, staza za šetanje, izletišta, mesta za odmor, postavljanje pešačko-zaštitnih ograda, kako u seoskim tako i u gradskoj sredini.

-Veoma smo zadovoljni odzivom građana Užica. U narednih par meseci očekujemo da i sve ostale opštine raspišu pozive za građane koji žele da predlože šta smatraju da je njihovim lokalnim samoupravama najpotrebnije, mi smo za to izdvojili ukupan fond od 16,5 miliona dinara. Naš prvobitno dogovor sa opštinama je bio da se sve završi do kraja godine, ali zbog aktuelne epidemiološke situacije moguća su i manja odlaganja“, kaže dr. Branislav Milić, stručnjak na programu švajcarske vlade „Reforma poreza na imovinu“.

Imajući u vidu situaciju sa pandemijom, izazove i otežane okolnosti u funkcionisanju ove godine, posebno je važno što je, zajedno sa građanima, nastavljenja realizacija ovog koncepta, čak i u većem obimu.

Izvor: Zlatiborske.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs