Podignut optužni predlog protiv Miroljuba Jevtića zbog mita

Img Foto: Pixabay

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužni predlog protiv bivšeg direktora JP "Infrastruktura železnice" Miroljuba Jevtića, povodom sumnji da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na trasama brzih pruga.

Optužnim predlogom obuhvaćena su još tri okrivljena, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, tereti se za davanje mita, a dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić, za pomaganje u davanju mita.

Optužni predlog ne ide na potvrđivanje sudu, poput optužnice, već sud nakon što utvrdi njegovu formalnu ispravnost zakazuje suđenje.

Jevtić je uhapšen 10. janura zbog sumnje da je primio mito u ovom slučaju, a 13. marta je pušten da se brani sa slobode.

On je u januaru odlukom Vlade smenjen sa funkcije u Železnicama.

Druga trojica osumnjičenih u ovom slučaju odmah su pušteni da se brane sa slobode.

Tužilaštvo je nakon njihovog hapšenja saopštilo da je Jevtić advokate neosnovano i nepotrebno angažovao na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Protiv Jevtića je početkom februara pokrenuta još jedna istraga, zbog slučaja u kojem se zajedno s državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom i još četiri osumnjičena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Ta istraga je još u toku.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs