Tribina: Disleksija, autizam i ADHD u inkluzivnoj nastavi

Img Foto: Dom kulture Čačak

Kulturno – obrazovni program Doma kulture u Čačku organizuje tribinu DISLEKSIJA, AUTIZAM I ADHD U INKLUZIVNOJ NASTAVI u sredu, 7. oktobra, 19:30 u Velikoj sali.

Podrška učenicima sa posebnim potrebama u velikoj meri zavisi od nastavnog i pedagoškog osoblja u osnovnim i srednjim školama. Trenutno stanje pokazuje da se ovo osoblje suočava sa sve kompleksnijim zahtevima obrazovnog i vaspitnog okruženja i da je nastavnicima neophodna i neodložna dodatna podrška kako bi stekli kompetencije  za adaptivniji i uspešniji rad u svojim inkluzivnim odeljenjima.

Na teme: Gde se nalazi inkluzivna nastava u našim školama deset godina nakon početka; Primeri dobre prakse i teškoće sa kojima se suočavaju nastavnici i stručno osoblje; Gde je Srbija u odnosu na druge zemlje Evrope; Projekat SEN TOOLKIT: koja vrsta pomoći je potrebna i kako je obezbediti....govoriće pored predstavnika međunarodnog projekta SEN TOOLKIT za pomoć nastavnicima u inkluzivnoj nastavi i predstavnici Školske uprave i Centra za stručno usavršavanje Čačak, kao i predstavnici Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, nastavnici i pedagozi koji rade u školama: Ljubomir Vasojević, koordinator projekta SEN TOOLKIT projekat za pomoć školama u inkluzivnoj nastavi, Martin Bloomfiled, SEN expert, York Associates, Velika Britanija ( posredstvom video priloga), Školska uprava Čačak, Centar za stručno usavršavanje Čačak, Radunka Lazić, Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Katarina Anđelković, master logoped i predstavnici škola.
 
U cilju zaštite svih građana, mole se svi posetioci da se pridržavaju propisanih mera.
Ulaz slobodan!

 





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs