Ukinut pritvor za sedam osumnjičenih u slučaju "Jovanjica"

Img Foto: Pixabay.com

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor za sedmoricu okrivljenih, koji su bili uhapšeni 1. jula u okviru istrage privrednog društva "Jovanjica", rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić, prenosi Blic.

Većinski vlasnik "Jovanjice" Predrag Koluvija, kao još osam uhapšenih u novembru 2019, su u pritvoru i dalje i njima će u oktobru je početi suđenje.

Pritvor je ukinut za pripadnike MUP i BIA A.T. i B. R. , R. B., M. K i Z. B, kao i M. T. i S. M.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivičina dela po nalogu organizatora koji se već nalazi u pritvoru, Predraga Koluvije koji je i većinski vlasnik "Jovanjice".

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs