Apel udruženja: Još 100.000 za pomoć kulturnim radnicima

Img Foto: Pixabay

Koosnivači Fonda solidarnosti kulturnih radnika i radnica Srbije pozvali su građane i pravna lica (kompanije, ustanove, fondacije, organizacije) da pomognu u prikupljanju još 100.000 dinara solidarne pomoći za još 20 ljudi čija je egistencija ugrožena jer ne mogu da rade u uslovima zdravstvene krize izazvane koronavirusom.

Donacije se uplaćuju preko platforme “Donacije.rs” ili na žiro račun Asocijacije NKSS (za Fond solidarnosti) broj 205-351975-08 u Komercijalnoj banci.

Koosnivači Fonda solidarnosti podsećaju da su od međunarodnih donatora obezbedili sredstva u iznosu od 38.000 evra, što će, uz 600.000 dinara biti dovoljno za pomoć za 170 pojedinaca.

“Nažalost, to će biti samo 10 odsto od onoga sto su trenutne potrebe, jer je na poziv za dodelu solidarne pomoći stiglo 1.668 prijava. Ova kampanja pokazala je solidarnost u uslovima krize, ali je i da ogroman broj kulturnih radnika i radnica nije prepoznat niti uzet u obzir pri dodeli mera pomoći od strane Vlade Srbije kada im je to bilo najpotrebnije. Za ove probleme potrebna su sistemska resenja”, navedeno je u saopštenju.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs