GRAĐANI REPORTERI: I ko zagađuje Moravu?

Img Foto: FB stranica/Dnevna doza prosečnog Čačanina

Danas su na društvenim mrežama objavljene fotografije Zapadne Morave u Lučanima, koja je crvene boje. Kako je na jednoj od objava na Facebook-u stajalo "Ispod mosta u Lučanima, crvena tečnost se uliva u Moravu!"....Alarmantno!

Građani reporteri, pošaljite vest, priču, fotografiju video, potpisane ili anonimno..

I kao da nije dovoljno to što još uvek precizno “ne znamo”  ko je zagađivač Morave u Čačku, pojavi se još kandidata, ali iz druge opštine gde (gle čuda!) isto postoji kompanija koja se bavi proizvodnjom u namenskoj industriji.

Građani na društvenim mrežama za sada samo nagađaju ko može biti zagađivač reke Bjelice (a potom i Zapadne Morave),  jer u Lučanima posluje veliki broj firmi.

 

 

Eko straža, organizacija za očuvanje životne sredine traži od nadležnih da se utvrdi odakle dolazi nepoznata crvena hemikalija koja je obojila reku u crveno.

“Zahtevamo od nadležnih da pronađu i kazne prekršioce i da informišu javnost o vrsti hemikalije koja je prolivena”, navode iz ove organizacije na FB stranici.

A  Morava i dalje teče…I nosi dalje sve što pokupi…Šljam malo teže…

Ima autora teksta poznato redakciji





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs