U Sarajevu uhapšeno 17 policajaca zbog korupcije

Img Foto: Pixabay

Protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo se preduzimaju mere, po sumnji da su u poslednjih nekoliko meseci počinili više od sto krivičnih dela "primanje dara i drugih oblika koristi" i "zloupotreba položaja ili ovlašćenja", saopšteno je iz Tužilaštva KS.

Po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, tako i na području Istočnog Sarajeva, i prilikom toga su izuzeti određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Nad uhapšenima se sprovodi kriminalistička obrada, dodaje se u saopštenju, prenosi N1 BiH.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo ovom prilikom naglašavaju opredeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Kantona Sarajevo, saopšteno je.

Akcija je sprovedena uz tehničku asistenciju Obaveštajno-bezbednosne agencije Bosne i Hercegovine.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs