Zorana Mihajlović “Poređenje žena sa kravama uvredljivo i neprihvatljivo!”

Img Foto: N1

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas prilog u jutarnjem programu jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom u kojem se pravi paralela između trudnoće žena i oplodnje krava krajnje neprimerenim i uvredljivim.

“Bez namere da komentarišem proces osemenjavanja krava što je i bila tema ovog TV priloga, u šta se ne razumem, jer nisam doktor veterine, ne mogu a da kao žena, ne osudim analogiju koju je autor ovog priloga, napravio sa trudnoćom i reprodukcijom kod žena. Neprimereno, neprofesionalno, uvredljivo i praćeno neznanjem o humanoj medicini i ženskom telu”, rekla je Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade rekla je da svi učesnici u javnom životu, a posebno oni koji imaju prostor u medijima sa nacionalnom frekvencijom moraju da budu svesni odgovornosti svojih reči i poruka koje šalju.

“U vremenu kada se borimo da se položaj žena u našem društvu poboljša, da edukujemo građane i građanke o rodnoj ravnopravnosti, potrebi da poštujemo jedni druge, ali i o važnosti podizanja nataliteta, pojave se ovakvi slučajevi koji lekare, ginekologe upućuju na Veterinarski fakultet da se poduče kako da efikasnije obavljaju posao za koji se godinama predano školuju, a žene porede sa kravama. Da ne govorimo koliko je to uvredljivo i ponižavajuće za sve žene koje žele a nije im lako da postanu majke i koje se za to sa svojim partnerima bore”, zaključila je ona.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs