Pismo hirurga iz Novog Pazara: Svega je tu bilo, predsedniče

Img Foto: Pixabay

Pobuna lekara OB Novi Pazar protiv direktora dr Meha Mahmutovića na Fejsbuku, počela je jučerašnjom objavom dr Enesa Zogića, koji je na svom profilu objavio pismo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću.

Nakon pozdrava predsedniku, hirurg iz Novog Pazara napisao je: “Svega je tu bilo, predsedniče, o čemu ste, znam sigurno, dobro obavešteni. Nažalost, još uvek se ne zna tačan broj preminulih, jedino je izvesno da taj broj prelazi cifru 300. Razlog tome takođe dobro znate. I ovom prilikom duboko saosećam sa bolom mojih sugrađana i Sandžaklija, ma koje vere ili političke opredeljenosti bili. Ono što najviše boli jeste činjenica da su mnogi umrli od kovida 19, a da njihova smrt nije zvanično registrovana i objavljena, kao da nisu punopravni građani Republike Srbije, kao da nisu ni postojali!”

Zogić je u svom pismu podsetio Vučića da je dr Meho Mahmutović koji se nakon zdravstvenog oporavka vratio na mesto direktora OB Novi Pazar direktno odgovoran jer nije na vreme organizovao zdravstveni sistem, što je i sam predsednik u svom gostovanju na RTS-u potvrdio i još dodao da Mahmutović nije bio spreman, nije umeo da prepozna situaciju i nije kako treba postupio sa traženjem pomoći od Vlade Republike i Ministastva zdravlja.

Ceo tekst možete pročitati na sledećem linku: https://nova.rs/drustvo/pismo-hirurga-iz-novog-pazara-svega-je-tu-bilo-predsednice/ 





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs