Direktor bolnice u Leskovcu osuđen na pet meseci zatvora zbog nameštanja tendera

Img Foto: Pixabay.com

Direktor bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević osuđen je na pet meseci zatvora, godinu dana zabrane rada u struci i obavljanja te funkcije, zbog nameštanja tendera za usluge održavanja higijene u toj ustanovi.

Kako je preneo portal Južne vesti, Dimitrijević ima pravo žalbe na presudu.

Dimitrijević je bio optužen da je menjao konkursu dokumentaciju javne nabavke za usluge održavanja higijene u bolnici u Leskovcu, kako bi posao dobile firme iz Beograda „Transly“ i „Respekt legal“.

Dimitrijević se ranije teretio za trgovinu uticajem, dok se njegova saradnica M.M. (55) teretila za zloupotrebu položaja, a predstavnik firme „Transly“ D.S. (43) za trgovinu uticajem podstrekavanjem.

Nakon prošlogogišnjeg hapšenja Dimitrijevića, koji je funkcioner Srpske napredne stranke u Leskovcu, gradonačelnik Goran Cvetanović izjavio je da će porodica Dimitrijevića uvek imati njegovu podršku „iako je najlakše distancirati se kad je nekom teško“.

Izvor: Danas/BetaPreuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs