Lazić (Udruženja javnih tužilaca): Uprava da saopšti zašto istražuje NVO i medije

Img Radovan Lazić, foto: Medija centar

Uprava za sprečavanje pranja novca treba da saopšti na osnovu kojih sumnji je tražila prikupljanje podataka o nevladinim organizacijama i novinarima, ili će, u suprotnom, dodatno urušiti poverenje u institucije koje je i sada nisko, ocenio je Radovan Lazić, predsednik Upravnog odbora Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

On je, gostujući na N1, dodao i da tabloidi u suprotnom dobijaju materijal za diskreditovanje pojedinaca i organizacija na spisku koji je nedavno procureo u javnost „a da se na kraju možda sve i završi bez epiloga“.

„Mnogi koji su na spisku upravo su poznati po tome sto su javnost upoznali sa brojnim aferama, pa ovo može da stvori utisak da se radi o osveti prema tim ljudima“, rekao je Lazić i dodao da je većina navedenih na spisku prepoznata po „kritičkom odnosu prema vlastima, zalaganju za vladavinu prava i otkrivanju koruptivnih pojava“.

Lazić je ocenio da je dobro da se u slučaj uključio i Zaštitnik građana, ali da će efekti toga zavisiti od toga kakav će epilog imati ceo slučaj, kao i da se boji da će ovo dodatno urušiti kredibilitet države u pregovorima sa EU.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs