Bitka za Košutnjak: Obustaviti štetne projekte

Img Foto: Pixabay.com

Predstavnici inicijative građana Bitka za Košutnjak okupili su se danas ispred sale u kojoj se održava sednica Skupštine grada Beograda, u Sava centru, i traže da neko od nadležnih izađe i razgovara sa njima, prenosi Danas.

Oni su tražili da uđu u salu, ali im obezbeđenje nije dozvolilo.

Ranije je ova inicijativa podnela zahtev da se održi vanredna sednica Skupštine grada Beograda na čijem dnevnom redu bi bila jedna tačka, a to je obustava štetnih projekata sa kojima građani nisu saglasni.

Košutnjak je nadnacionalno pitanje u rangu kovida i građani itekako imaju pravo da razgovaju sa odbornicima, kaže za Nova.rs Gordana Milivojević iz neformalne grupe građana Bitka za Košutnjak. Građani okupljeni oko ove inicijative došli su danas ispred Sava centra gde se održava redovna sednica Skupštine grada Beograda, sa samo jednim zahtevom - da odbornici zakažu vanrednu sednicu na kojoj će jedina tema biti -obustava štetnih projekata sa kojima građani nisu saglasni.

Na redovnoj sednici skupštini grada Bitka za Košutnjak sa više grupa građana iz Beograda zahteva vanrednu tačku dnevnog reda po hitnoj poceduri na kojoj će prisutni građani obrazložiti i zahtevati vanredenu sednicu skupštine sa samo jednom tačnom dnevnog reda, a to je – obustava štetnih projekata ksa kojima građani nisu saglasni.

Oni protestuju protiv seče šume u Košutnjaku.

Kako ističu predstavnici ove incijative, gradonačnik i predsednik skupštine su pisanim zahtevom već obavešteni o proceduri.

“Nekoliko projekata na Košutnjaku u poslednjih godinu dana probudili su Beograđane koji su shvatili da gube najvrednije – parkove, zelenilo, javne površine i javna dobra… Mi smo komšije, drugari, prijatelji, koji smo se udružili želeći da čujemo šta naše komšije misle o tome. I da to bude javno, i da to bude priloženo”, kaže za Nova.rs Gordana Milivojević, iz neformalne grupe građana Bitka za Košutnjak.

Izvor: Danas/Nova





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs