Čačak: Hospitalizovano 149 osoba, 12 na respiratorima

Img Foto: Pixabay.com

U Opštoj bolnici u Čačku hospitaizovano je 149 pacijenata, a 12 se nalazi na respiratorima, saopštio je Radni tim za praćenje širenja koronavirusa.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je ukupno 149 pacijenata. U protekla 24 časa primljeno je 9 pacijenata, a u respiratornom centru gde su hospitalizovani pacijenti sa teškom kliničkom slikom smešteno je 13 pacijenata, od kojih je 12 priključeno na respiratore.

Za poslednja 24 časa  u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije pregledano je  87 pacijenta. Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je 20 pacijenata.

Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID - 19.Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs