Radni tim Čačak: Preminule dve osobe iz Ivanjice i jedna iz Čačka

Img Foto: Pixabay.com

Na respiratorima se trenutno nalazi osam pacijenata, a tri osobe su preminule u protekla 24 sata, saopštio je Radni tim za praćenje širenja koronavirusa.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je ukupno 158 pacijenata. U protekla 24 časa primljeno je 8 pacijenata, a u respiratornom centru gde su hospitalizovani pacijenti sa teškom kliničkom slikom smešteno je 11 pacijenata, od kojih je 8 priključeno na respiratore. U ustanove tercijarne zaštite, transportovan je 1 pacijent.


Preminula su tri pacijenta M.D. (1955) iz Čačka i L.M. (1941) i V.I. (1936) iz Ivanjice.


Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije pregledana su 44 pacijenta. Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je 6 pacijenata.


Obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici. Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.


Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7. Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID - 19.Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs